دانلود تحقیق درمورد تعادل جمعيت زن و مرد ايراني
با دانلود تحقیق در مورد تعادل جمعيت زن و مرد ايراني در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق تعادل جمعيت زن و مرد ايراني را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق تعادل جمعيت زن و مرد ايراني ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:10 صفحه
قسمتی از فایل:
وقتي دكتر شهلا كاظميپور از جمعيت شناسان برجسته كشور بگويد ميان تعداد زنان و مردان ايراني تعادل برقرار است و هيچ بحراني جمعيت كشور را تهديد نميكند بايد نفسي راحت كشيد.اساساً دكتر كاظميپور آدم منطقي و خوشبيني است، چرا كه اعتقاد دارد ما با معضل بيكاري نيز روبهرو نيستيم و آن چيزي كه ما را به اين روز رسانده پول نفت و تن پروري است.
او معاون پژوهشي مركز مطالعات جمعيتشناسي آسيا و اقيانوسيه است و در لابهلاي زمانهايي كه به طرحهاي تحقيقي اختصاص ميدهد فرصتي را نيز براي روزنامه جامجم خالي كرد تا به همه پرسشهاي مبتلا به جمعيت كشور و مسائل روز چون ارث زنان و مهريه پاسخ گويد. آنچه درپي ميآيد حاصل گفتگوي ما با اوست.
خانم دكتر! فكر ميكنم براي ورود به بحث، بررسي ساختار كنوني جمعيت ايران شروع خوبي باشد. اكنون ساختار جمعيت كشورمان چگونه است؟
در مطالعات جمعيتي معمولا جمعيتها را به چند گروه تقسيم ميكنند. جمعيت را ابتداي امر از نظر ساختمان جنسي و سني يعني تعادل ميان زن و مرد و توزيع سني مطالعه ميكنند. در بيشتر جوامع تعادل ميان زن و مرد وجود دارد، چون در بدو تولد در مقابل هر 205 نوزادي كه متولد ميشوند 105 نوزاد پسر است و 100 نوزاد دختر؛ البته ميانگين اين رقم در تمام جهان فرق زيادي ندارد، ولي ممكن است در يك نقطه خاص يا در يك سال بخصوص دختر يا پسر بيشتر به دنيا بيايد، اما در ميانگين كل اين نسبت وجود دارد. حالا هر چقدر هم به سمت سالخوردگي ميرويم مرگ و مير نوزادان پسر يا مردان براثر سوانح ناشي از كار بيش از زنان است، در نتيجه نسبت جنسي به مرور به 100 ميرسد يا در سالخوردگي حتي مثلا ما در كشورهاي پيشرفته در مطالعه نسبت جنسي به رقم 84 هم بر ميخوريم، چون هر چه قدر جامعه سالخوردهتر ميشود ميانگين مرگ و مير مردان بيش از زنان ميشود، يعني اميد به زندگي مردان كمتر از زنان است بنابر اين، اين از نظر ساختمان سني است كه مطالعه خاصي را ميطلبد و خيلي هم دقيق است، ولي از نظر ساختمان سني، جمعيت به 3 گروه تقسيم ميشوند: كشورهايي كه جمعيت جوان دارند يعني باروري آنان بالاست، قاعده هرم سنيشان وسيع است و هر چه به سمت سالخوردگي ميروند مرگومير بالاست. معمولا در جامعهاي كه مواليدش بالاست مرگ و ميرش هم بالاست. هرم سني قاعدهاش وسيع است ولي برخي كشورها بينابين هستند، يعني مواليدشان را دارند كم ميكنند، ولي هنوز به آن كاهش بالا نرسيدهاند. مرگوميرشان هم در حال كم شدن است و هرم سنيشان در حد متوسط است، اما هنوز مثلثي شكل است و برخي جوامع هستند كه جمعيت سالخورده دارند مثل انگليس، فرانسه، آلمان كه اين مراحل را در سدههاي قبل طي كردهاند، مثلا جمعيت آنها در قرن هجدهم مثل كشورهاي آفريقايي بود، در قرن نوزدهم مثل كشور ما بود و الان جمعيت سالخورده دارند. تنها كشوري كه اين مراحل را خيلي سريع طي كرده، ژاپن است. ژاپن توانسته است اين مرحله را در عرض 4030 سال طي بكند. كشور ما هم از نظر ساختمان سني جمعيت در مرحلهگذار است، يعني از مرحله قاعده وسيع هرم به مرحله وسط رسيده و در دو دهه آينده مرحله وسط را هم طي ميكند.