دانلود تحقیق درمورد آشنايي با تاريخ ايران
با دانلود تحقیق در مورد آشنايي با تاريخ ايران در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق آشنايي با تاريخ ايران را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق آشنايي با تاريخ ايران ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد آشنايي با تاريخ ايران
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:83 صفحه
قسمتی از فایل:
559 قبل از ميلاد تا 1926 ميلادي
در تاريخ ايران كه از قرن ششم قبل از ميلاد شروع مي شود با نام هايي بر ميخوريم كه در تورات نيز آمده اند .
سلسله هاي ايراني
مادها و هخامنشيان
تاريخ ايران دقيقاً با جلوس كرورش در 559 قبل از ميلاد شروع مي شود. در اين دورة نيمة غربي سرزميني كه امروزه ايران ناميده مي شود توسط دو گروه مجزا از ايرانيان اداره مي شده است . اين دو گروه از حوالي رود جيحون آمده بودند . مادها در بخش شمال به مركزيت هگمتانه ، همدان ميروزي ، براي چندين قرن مستقر شده بودند . در بخش جنوبي پارس ها بودند كه بعداً مستقر شده بودند . مادها به خاطر روابط شان باهمسايگان آشوري فن نوشتن را فرا گرفته و به مرحلة بالايي از تمدن رسيده بودند . آنها از اين جهت به ماد ها برتري داشتند و از آنها باج و خراج دريافت مي كردند . اين تفوي و برتري ناگوار پارسيان را بر آن داشت تا تحت فرمان هخامنشيان ( برگفته از نام هخامنش پارسي ) خود را به تدريج به قدرت برسانند . آنها حتي قبل از كوروش دوم شورش هايي را موجب شده بودند تا اينكه در 550 قبل از ميلاد كوروش به ماد ها حمله كرد و شاه آستياك را شكست داد . كوروش دو بخش ايران را يكي كرد و بنيان ملتايران را پي ريزي كرد. نبونيد پادشاه بابل كه از قدرتاين كشور جديد هراس داشت همسايگان خود را باهم متحد كرد تا بر كوروش غلبه نمايند . از ميان پادشاهاني كه وي با او متحد شد كروزوس پادشاه ليدي است ، كروزوس كه بي جهت خود را متحد در حد برابري با پارسيان به تنهايي مي پنداشت بدون اينكه منتظر بقهة همسايگان شود خود به تنهايي به پارس حمله برد و در نتيجه از كوروش شكست خورد و اسير وي گرديد ( 546 قبل از ميلاد) . پس از اين واقعه فكر تصرف بابل ذهن پادشاه ايران را به خود مشغول داشت وو در 539 قبل از ميلاد با آنها به جنگ پرداخت . در نتيجة اين جنگ نبونيد پا بف فرار گذاشت و پسرش بالشلزار كشته شد . سيروس در سال هاي بعد بع يهوديان اسير اجازه داد تا به اورشليم برگردند . عذار تعداد اين اسراي آزاد شده را تعيين مي كند . امپراتوري كوروش اينك سرارسر بين النهرين و آسياي صغير را در بر ميگرفت . او چهار پايتخت داشت كه شامل پاسارگاد ، شهر شوي كه مركز علاميان بود ، هگمتانه پايتخت ماد ها ة و بابل مي شدند . پس از تصرف بابل بود كه پرسپوليس يا تخت جمشيد پي ريزي شد . در صورتي كه حرف گزنفون را بپذيريم كوروش بايد در جنگي كه بر عليه سكاها در 529 قبل از ميلاد صورت گرفت كشته شده باشد و جسدش بايد پس از پيمودن راه دور و درازي به پاسارگاد آورده شده باشد . سلطنت او كه بالغ بر سي سال مي شد ، شاهد برخاستن گروه گمنامي از ايرانيان بود كه بزرگترين ملت دنيا شدند .
كمبوجيه پسر كوروش به جاي پدر نشستو با شايستگي و با استفاده از تجارب پدر توانست مصر و اتيوپي را به امپراتوري هخامنشي بيافزايد . وي در 522 قبل از ميلاد كه تحمل مصيبت هاي شورش هاي داخلي را نداشت دست به خودكشي زد . پس از وي داريوش اول جانشين وي شد . سلطنت طولاني 64 سالة وي در كوه بيستون ضبط شدهاست . در نوشته هاي هرودون نيز در مورد آن به نفضيل صحبت شده است . در اين دوره بود كه پارسيان با يونانيان اروپا در ارتباط قرار گرفتند . كوروش باغلبه بر كروزوس پادشاه ليدي صاحب بخش وسيعي از آسياي صغير از جمله شهر هاي يوناني آن شد . اين مستعمرات تا اين تاريخ همان خوشبختي و ترقي را احساس مي كردند كه اهالي سيسيلي و جنوب ايتاليا احساس مي كردند . در طي دوران سلطنت داريوش آنها سر به شورش برداشتند و براي كمك دست به دامان آتني ها به اين خويشاوندان نزديك خود ياري رساندند و در نتيجه داريوش حملة بد فرجام خود را از زمين و دريا در 490 قبل از ميلاد آغاز نمود . ايرانيان در جنگ مشهور ماراتن از يونانيان شكس سختي خوردند . داريوش پنج سال بعد در گذشت و پسرش خشاريار شاه دوباره حمله به يونان رااز زمين و دريا آغاز كرد . علي رغم ارتش چند مليتي خود كه در آن طبق گفتة هرودوت شامل پنجاه تا شصت ملن مي شدند با مقاومت سرسختانه اي روبرو شد و در نبرد سالاميس و پلاته آ به سختي شكست خورد . امپراتوري هخامنشي تا 331 قبل از ميلاد دوام يافت و با شكست داريوش سوم توسط اسكندر كبير منقرض شد .
در هذب مادها و هخامنشي ها خلقت بين دو نيرو تقسيم مي شد – اهورا مزدا روح روشنايي و نيكي ، و اهريمن روح تاريكي و شيطان . اين مذهب كه بعد ها به مذهب زرتشت منصوب شد توسط اسلام در قرن هفتم ميلادي از بين رفت و لي با وجود اين هنوز هم شمار اندكي از پيروان اين مذهب كه در آن زمان از ايران به هند كوچ كردند به نام پارسي ها مشهورند .