دانلود درسنامه کل فصل های علوم پایه سوم
سلام خدمت شما مربی گرامی
این فایل شامل سوالات کل فصول درس به درس علوم پایه سوم میباشد
فایل بصورت ورد و قابل ویرایش در دسترس شما قرار میگیرد که به راحتی میتوانید مشخصات خود و دانش اموزتان را در ان تغییر دهید
قسمتی از شرح فایل را با هم ببینیم
فصل اول (زنگ علوم )
برای اینکه مانند پژوهشگر عمل کنیم باید مهارت هایی را داشته باشیم.
آنچه در مورد تمام دانشمندان و محققین دیده میشود آن است که آنها مشاهده کنندگان خوبی هستند یعنی نسبت به محیط اطرفشان دقت زیادی دارند.
منظور از مشاهده فقط دیدن نیست . هر آنچه که از طریق حواس به دست میآید را مشاده میگویند.
حواس انسان 5 دسته است .
حس بینایی از طریق چشم
حس شنوایی از طریق گوش
حس بویایی از طریق بینی
حس چشایی از طریق زبان
و حس لامسه از طریق پوست
پس قدم اول در یک تحقیق علمی مشاهدهی دقیق است
سپس یک پژوهشگر پرسشی به ذهنش میرسد . پس قدم بعدی در یک تحقیق طرح پرسش است.
در طرح پرسش باید دقت کرد .
جواب بعضی پرسشها مشخص است و نیاز به تحقیق ندارد . مانند :
زنگ دوم روز شنبه چه درسی دارید؟
آیا دانش آموزان باید شبها استراحت کنند؟
پاسخ به بعضی پرسشها یرای ما فایده ای ندارد. مانند:
رنگ چشم چند نفر در کلاس آبی است؟
چه تعداد از دانش آموزان کیف قرمز دارند؟
پلاک خانهی دانش آموزان چه عددی است؟
پس دانشمند وقت خود را برای سوالات مهم صرف میکند.
بعضی سوالات دقیق نیستند و باید آنها را یه سوالات دقیق تبدیل کرد. مانند:
چه چیزی بخوریم -------- دانش آموزان در زنگ تفریح چه بخورند؟
آیا بازی کامپیوتری خوب است؟ --------- بازی کامپیوتری بیش از 8 ساعت در روز چه ضررهایی دارد؟
مرحله بعد جمع آوری اطلاعات است .
در این مرحله دانشمند منبع اطلاعات را شناسایی میکند . یعنی از چه افرادی یا چه جاهایی کمک بگیرد تا اطلاعات خودش را کامل کند مثلاً (اولیا - متخصصان - کتاب ها ، مجلات و سایت ها و...........)
منابع اطلاعاتی دو دسته هستند :
مکتوب : کتاب ، CD، مجله و اینترنت
غیر مکتوب : افراد متخصص ، اولیا و فیلم
برای اینکه پژوهشگر پاسخ پرسش هایش را بدهد باید ابزارهای مناسب اطلاعاتش را انتخاب کند . مانند( پرسشنامه ، مصاحبه و آزمایش)
در تحقیق بهتر است کار به صورت گروهی انجام شود تا کارها تقسیم شده و هر کس از ابزاری خاص استفاده کند.
در مصاحبه و پرسشنامه به نکات زیر دقت نمایید:
پرسشهای شما واضح و دقیق باشد
جواب آنها کوتاه باشد.
تعداد پرسشها زیاد نباشد.
بعضی از تحقیق ها با آزمایش انجام میپذیرد . در این حالت باید مراقب باشید و از افراد با تجربه کمک بگیرید.
اطلاعات از هر طریقی که به دست آید باید یادداشت شوند . تا به کار نظم داده شود و چیزی فراموش نشود و سپس یادداشتها مرتب شده و با هم مقایسه می شوند. در این مرحله میتوان از جدول و نمودار استفاده کرد.
سپس نوبت نتیجه گیری و تهیه گزارش است .
گزارش تحقیق را میتوانید به صورت کتبی یا شفاهی ارائه دهید .
مراحل انجام یک تحقیق را مجدداً یادآوری میکنیم
مشاهدهی دقیق
طرح پرسش
جمع آوری اطلاعات
یادداشت برداری
نتیجه گیری و تهیه گزارش
(فصل دوم خوراکی ها)
1-انسان ها برای حرکت – تنفس – صحبت کردن – فکر کردن و نوشتن و انجام همهی کارها ، نیاز به غذای سالم و مناسب دارند.
2- آیا شما به غذاهایی که میخورید فکر کردهاید؟
⦁ ما غذاها را معمولاً در سه وعدهی صبحانه – ناهار و شام میخوریم. صبحانه مهم ترین وعدهی غذایی است.
⦁ مقدار مصرف و نوع غذاهایی که میخوریم باید مناسب رشد و انجام کارهای ما باشد.
⦁ ما نباید بعضی از مواد غذایی را زیاد بخوریم . (مثل نمک – شیرینی) چون موجب بیماری میشوند.
⦁ برخی خوراکی ها از نظر بهداشتی مناسب نیستند و برای بدن مفید نمیباشند. (مثل پفک – چیپس- لواشک)
بعضی خوراکی ها دارای مواد نگهدارنده هستند. مواد نگهدارنده از فاسد شدن مواد غذایی جلوگیری کرده و مدت نگهداری غذاها را طولانی تر میکند. مصرف زیاد مواد نگهدارنده در داخل غذاها برای بدن ما مضر است.
3- غذاهای ما در 4 گروه طبقه بندی میشوند
گروه اول نان و غلات : نان – برنج – ماکارونی و . . . ، این مواد به ما انرژی میدهندو مواد لازم را به بدن میرسانند.
گروه دوم میوه ها و سبزی ها : این غذاها دارای ویتامین و مواد معدنی هستند . که برای سلامتی و درست کار کردن اعضای بدن لازم هستند .